Project omschrijving

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Het POSO is een stichting die voor ouderen in de gemeente Midden-Groningen allerlei activiteiten organiseert, veelal in samenwerking met andere plaatselijke organisaties. Zo wordt het volgende georganiseerd: zingen en muziek maken, computercursussen, voorlichtingen, gezellige en culturele avonden, koken voor 50+ mannen, fietsen, zomeractiviteiten, scootmobieltochten, vissen, dag van de ouderen, lifestylebeurs, rijvaardigheidsritten, luisteren naar muziek, lotgenotengroep Oogcontact, lotgenotengroep Mantelzorgers dementie. En niet te vergeten elke 2 maanden een nieuwe POSOtief.

Naast al deze activiteiten is het POSO ook maatschappelijk betrokken. Het POSO stelt zich ten doel de belangen van ouderen optimaal te behartigen door te overleggen en waar mogelijk, samen te werken in aangelegenheden die de belangen van ouderen direct of indirect raken. Het POSO richt zich hierbij onder andere op het gemeentebestuur, de Ouderenraad, Stichting Kwartier Zorg en Welzijn en vele andere plaatselijke instanties en organisaties.

Het POSO bestaat geheel uit vrijwilligers die met behulp van subsidies, giften, sponsorgelden, advertentieopbrengsten haar activiteiten financiert. Daar de overheid zich meer richt op zorg en veel minder op welzijn voor ouderen, wordt ons werk steeds belangrijker. Daarom is het POSO nu of in de toekomst ook voor u persoonlijk belangrijk.

Wil het POSO zich nu en in de toekomst blijven inzetten, dan is uw bijdrage als Vriend van het POSO of als adverteerder onontbeerlijk. U kunt zich als Vriend van het POSO opgeven, voor € 15,00 per jaar, via email aan wiebren.kraeima@poso-middengroningen.nl.

POSO stelt haar ervaring, deskundigheid en inzetbaarheid van haar vrijwilligers desgevraagd ter beschikking aan andere gelijkgerichte organisaties.

POSO kan een rol spelen bij het afstemmen van de agendering van activiteiten die door verschillende organisaties ten behoeve van ouderen worden georganiseerd.